VAFLIŲ DIENA
Kovo 26 d. Įstaigos paslaugų gavėjai ir darbuotojai šventė tarptautinę vaflių dieną. Šventė kilo iš Švedijos ir vėliau išpopuliarėjo visame pasaulyje. Dienai įsibėgėjus jaunieji šefai su prijuostėmis ir kepurėmis kibo į darbus. Jie bėrė miltus, cukrų, pylė pieną bei tirpintą sviestą, mušo kiaušinius ir viską maišė iki vientisos masės. Vėliau Įstaigoje pasklido keptų vaflių kvapas. Nors skanumynai buvo paruošti ir taip norėjosi ragauti, tačiau reikėjo palaukti. Pirmiausia, šventės pradžioje visus nuotaikingai nuteikė daina, o vėliau buvo papasakota apie vaflių rūšis, jų gamybos procesą, receptą. Vafliai nuo seno buvo valgomi su uogiene ir vaisiais, todėl šalia vaflių buvo pateikiamos slaptos uogienės, kurių paragavę kiekvienas turėjo atspėti ir uždėti pliusiuką ties reikiamu stiklainiuku. Iš viso slėpėsi 10 skirtingų skonių: vyšnių, braškių, obuolių, mangų, mėlynių, apelsinų, juodųjų serbentų, svarainių, spanguolių ir kondensuoto pieno. Daugumai viena iš skaniausių uogienių buvo mangų, tačiau kitiems patiko valgyti saldžius vaflius su dar saldesniu kondensuotu pienu. Taigi, vafliai, tai daugiau nei skanus desertas, o vaflių diena tai būdas skaniai ir nuotaikingai švęsti pavasarį.